donderdag , 14 december 2017
Home / Bijzonder Zorgnieuws / Chirurg HMC terug van hulpmissie Sint Maarten
“Indrukwekkend”, noemt Rhemrev de situatie die hij aantrof op het eiland. “Alles is kapot.

Chirurg HMC terug van hulpmissie Sint Maarten

Steven Rhemrev, chirurg-traumatoloog van HMC, is terug van de reddingsoperatie op Sint Maarten. Hij maakte deel uit van het Nederlandse USAR, dat noodhulp bood na de verwoestingen door orkaan Irma.

Noodhulp op gang
“Indrukwekkend”, noemt Rhemrev de situatie die hij aantrof op het eiland. “Alles is kapot. Gelukkig is de noodhulp nu echt goed op gang en worden met name scholen snel gerepareerd.” Rhemrev was de enige arts van het 62 leden tellende reddingsteam. Zijn voornaamste taak was het bieden van medische zorg aan de andere teamleden, die vaak gevaarlijk werk doen. “Ik heb de eerste dagen besteed aan het ontdekken en in kaart brengen van het medische werkveld, zodat ik snel en efficiënt zou kunnen werken als zich iets zou voordoen. Maar gelukkig is er niets ernstigs voorgevallen. Daardoor kon ik zelf ook meehelpen aan het opruimen en herstellen van de schade.”
Belangrijk werk
HMC stuurt al jaren een chirurg mee met USAR-operaties. Voor Rhemrev was het de eerste keer. “Het is heel belangrijk werk dat daar gedaan wordt. Niet alleen in praktisch opzicht. Je laat de mensen daar zien dat ze er niet alleen voor staan. En doordat wij met veel energie aan het werk gingen, pakten zij de draad ook weer op. Toen we vertrokken, waren de herstelwerkzaamheden in volle gang en speelden zelfs de kinderen weer op straat.”

Bekijk ook

Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Tienen is winnaar van de NIAZ Jaarprijs 2017!

Van tien finalisten kreeg deze instelling de hoogste score van de vakjury. In het bomvolle …