vrijdag , 14 december 2018
Home / Aangenaam Verzorgd / Deelnemers FITfans 1 boeken aanzienlijke winst op leefstijl
Trotste deelnemers aan ronde 1 van het project FITFANS: zij werkten allen succesvol aan een gezondere levensstijl.

Deelnemers FITfans 1 boeken aanzienlijke winst op leefstijl

De eerste ronde PSV FITfans, het gezondheidsprogramma van PSV en St. Anna TopSupport, is vorige week succesvol afgesloten. Dit 12-weekse programma bestaat uit gemeenschappelijke en individuele thuistrainingen, lezingen en workshops:allen gericht op het verbeteren van leefstijl en vitaliteit. Deelnemers verloren gemiddeld 7,2 kg, pasten hun eetpatroon aan en voor een aantal was dit programma de reden lid te worden van een sportclub.  

Alle deelnemers kijken zeer positief terug op het programma en bevelen het een ieder die bewuster wil leven aan. Het overgrote deel is ervan overtuigd dat zij de veranderde leefstijl ook gaan volhouden. Het programma is zo ingericht dat de veranderingen passen bij de persoon, te behappen zijn en daardoor duurzaam in het leefpatroon zijn in te bouwen. “De 12 weken zijn om gevlogen. Ik vind het oprecht jammer dat het programma ten einde is. Ik hoop van harte dat ik hier na een paar jaar op terug kan kijken en dit kan aanduiden als ‘het grote keerpunt ’voor wat betreft mijn gewicht en gezondheid”, aldus één van de deelnemers.

Het programma
De focus binnen het programma ligt op bewegen, voeding en ontspanning. Lifestyle coaches van de PSV Foundation en sportmedische professionals van St. Anna TopSupport helpen de deelnemers met het ontwikkelen van een gezondere levenstijl. Dit doen zij door middel van gesprekken, lifestyle tips, trainingen en workshops over uiteenlopende onderwerpen zoals voeding, mindfulness en manieren om veranderd gedrag vol te houden. Deelnemers ontvangen tevens theoretische achtergrondinformatie, een fitbit en tips over het gebruik van allerlei andere, handige vitaliteitsapp’s (denk o.a. de eetmeter-app). Het gehele programma wordt in groepsverband doorlopen, wat motiverend werkt.

Inschrijvingen ronde 2 geopend
Begin januari start ronde 2 van dit programma. Inschrijven is nog mogelijk. Dit kan via http://www.psv.nl/foundation/projecten/fitfans.htm. De kosten van het 12-weekse programma bedragen € 170,- Hiervoor krijgt de deelnemer professionele fysieke, mentale en medische begeleiding, een trainingsshirt van Umbro en een fitbit-activiteitsmeter t.w.v. € 65,-.

Het doel van PSV FITfans
In Nederland neemt het percentage van mensen met overgewicht nog steeds toe. Waar in 2001 nog 44,9% van de Nederlandse bevolking leed aan overgewicht was dit in 2016 al gestegen naar 59,2% (bron: Ministerie van volksgezondheid, 2017). Deze stijging heeft sterke economische en maatschappelijke gevolgen. De PSV Foundation en St. Anna TopSupport nemen dit probleem serieus en hopen met PSV FITfans een bijdrage te leveren aan een gezonder leven in de regio Eindhoven en omstreken.

Bekijk ook

MMC biedt gehele palet aan nieuwste operatietechnieken

Nieuw OK-complex en centrum dagbehandeling MMC Veldhoven officieel geopend Het moderne operatiecomplex en centrum dagbehandeling …