donderdag , 14 december 2017
Home / Bijzonder Zorgnieuws / Eerste 3 locaties HartRevalidatie Centra Nederland openen deuren in Lelystad, Amsterdam en Zandvoort
Hartrevalidatie Centra Nederland biedt cardiologische nazorg met een meer persoonlijke aanpak in een veilige en sportieve omgeving

Eerste 3 locaties HartRevalidatie Centra Nederland openen deuren in Lelystad, Amsterdam en Zandvoort

Lelystad, dinsdag 19 september 2017 – De eerste vestiging van een compleet nieuw revalidatie concept is een feit. Op donderdag 28 september aanstaande opent Hartrevalidatie Centra Nederland (HCN) aan Het Ravelijn 1 in Lelystad. Daar maken geïnteresseerden kennis met cardiologen en het revalidatie team. Vanaf eind september kunnen hart- en vaat patiënten hier terecht voor alle cardiologische nazorg, met een doorverwijzing van hun arts. Ook inwoners van de regio Amsterdam en Zandvoort kunnen binnenkort terecht bij locaties van HCN voor persoonlijke zorg op maat, nadat zij een cardiologische ingreep hebben moeten doorstaan.

Hartrevalidatie Centra Nederland is een initiatief van HartKliniek Nederland die persoonlijke, hoogwaardige cardiologische zorg op maat levert in 6 klinieken onder leiding van cardioloog Menno Baars. Want: patiënten die een hartrevalidatieprogramma volgen hebben 50% minder kans op herhaling van hartproblemen en 35% minder kans om in de jaren na een behandeling te overlijden. Goede cardiologische nazorg is daarom letterlijk van levensbelang. Directeur Pierre de Roy, die onder meer bekend is van Zorgteam en die de dagelijkse leiding op zich neemt: “In HCN wordt gewerkt volgens een persoonlijke formule, dat betekent buiten het ziekenhuis, maar wel in goede harmonie met de huisarts en onder toezicht van cardiologen.”

Hoe werkt het?
Hartrevalidatie Centra Nederland biedt cardiologische nazorg met een meer persoonlijke aanpak in een veilige en sportieve omgeving. Patiënten hoeven met de komst van HCN nu niet meer terug naar het ziekenhuis te gaan om te revalideren. De Roy: “Als hartpatiënt wil je na een ingreep liefst het ziekenhuis vermijden. Door het aanbieden van het revalidatieproces buiten de muren van het ziekenhuis zoals bij HCN wordt een toegankelijke sfeer gevonden.”

Zorg op maat
Bij alle vestigingen van Hartrevalidatie Centra Nederland is het belangrijk dat patiënten zich als individu behandeld voelen. Een team bestaand uit een cardioloog, diëtist, psycholoog en ergotherapeut/fysiotherapeut, allen gespecialiseerd in hartproblemen, helpt de patiënt weer op weg. Bij een hartaandoening blijven namelijk veel mensen met vragen zitten. Zoals: wat kan en mag ik? Is wat ik doe niet gevaarlijk? Hoe moet het met mijn werk? Zaken als onrust en angst, prikkelbaarheid en snel geëmotioneerd raken zijn symptomen die aandacht vereisen om terugval te voorkomen.

Voor wie?
De groep patiënten bestaat voor het grootste gedeelte uit mensen met kransslagaderlijden (aandoeningen die worden veroorzaakt door vernauwde bloedvaten van het hart. De meesten doen de revalidatie na een hartoperatie, dotter of andere ingreep. Maar ook patiënten, die alleen met medicijnen behandeld worden voor pijn op borst (angina pectoris), kunnen door middel van onze hartrevalidatie weer leren vertrouwen te krijgen in hun leven en beter om te gaan met hun klachten.

Kosten?
Iedereen kan zich aanmelden bij een HartRevalidatie Centrum op verschillende locaties in Nederland, ook als men geen patiënt van HartKliniek is maar onder behandeling staat van een andere cardioloog. Met een geldige verwijzing van huisarts of cardioloog wordt alle zorg betaald door de zorgverzekeraars. Komt iemand zonder medische indicatie of is men niet verzekerd, dan behandelt HCN ook. In dit geval betaalt de patiënt zelf alle kosten.

Bekijk ook

Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Tienen is winnaar van de NIAZ Jaarprijs 2017!

Van tien finalisten kreeg deze instelling de hoogste score van de vakjury. In het bomvolle …