maandag , 3 augustus 2020
Home / Geen categorie / Flevoziekenhuis ontzorgt patiënten met handige app Flevo Behandelcoach

Flevoziekenhuis ontzorgt patiënten met handige app Flevo Behandelcoach

Patiënten ontvangen tijdens hun behandeltraject vaak heel veel informatie, die voor hen soms lastig te verwerken is. Het Flevoziekenhuis heeft daarom op de polikliniek Longziekten de Flevo Behandelcoach app geïntroduceerd. Deze app biedt diverse handige functies waardoor patiënten de juiste informatie op het juiste moment krijgen, en zo goed voorbereid hun behandeling kunnen doorlopen.

Flevo Behandelcoach geeft patiënten overzicht over al hun afspraken bij de poli en stuurt notificaties ter herinnering aan afspraken en eventuele voorbereidingen. De app biedt uitgebreide informatie – op maat – over het behandeltraject en bevat informatie over diverse onderzoeken en behandelingen met linken naar bijvoorbeeld folders en video’s. Patiënten kunnen met de app ook vragen noteren en het gesprek met de zorgverlener opnemen.
Het gebruik van de Flevo Behandelcoach app betreft een proef van een jaar op de poli Longziekten.

Betere informatie
“De Flevo Behandelcoach app is een verbetering in onze informatieverstrekking”, stelt longarts Peter van Hengel van het Flevoziekenhuis: “Als longpatiënt komt er veel informatie op je af. Alle informatie goed verwerken en toepassen is soms best ingewikkeld. De app helpt patiënten hierbij en is daarmee een goede aanvulling op het behandeltraject. Hiermee verbeteren we de kwaliteit van onze zorgverlening.”

Grip en regie
Uit gesprekken met patiënten is gebleken dat zij behoefte hebben aan informatie op het moment dat het relevant is. De smartphone is hiervoor een handig instrument, 93% van alle Nederlanders heeft er een en kijkt er meerdere keren per dag op. Coby Hensbergen, bedrijfsleider Longziekten van het Flevoziekenhuis: “De Behandelcoach app is een mooie eHealth-oplossing voor patiënten waarmee we inspelen op de digitaliseringsbehoefte in de zorg. Met de app gaan onze patiënten nog beter voorbereid naar de arts of verpleegkundige en krijgen ze meer grip en regie op hun behandeltraject. Daar is iedereen bij gebaat; de patiënt, de arts of verpleegkundige en het ziekenhuis zelf”.

De Flevo Behandelcoach app is AVG-proof, waarborgt de veilheid en privacy van de patiënt en is eenvoudig in gebruik.

Over de app
De app Flevo Behandelcoach heeft de volgende gebruiksmogelijkheden:

  • Inzage in alle afspraken bij de polikliniek Longziekten (Agenda)
  • Herinneringen aan afspraken en eventuele voorbereidingen/instructies
  • Uitgebreide informatie over onderzoeken, behandelingen met folders en video’s
  • Informatie over behandelaars / zorgverleners
  • Mogelijkheid voor opnemen en afspelen van gesprekken met de arts of verpleegkundige
  • Routes naar poliklinieken en (functie)afdelingen in beeld, via digitale routewijzer
  • Een routeplanner met navigatiefunctie naar het Flevoziekenhuis

Bekijk ook

Resultaten onderzoek Freestyle Libre veelbelovend

Klanten van Zilveren Kruis hebben de afgelopen jaren nadrukkelijk gevraagd om het opnemen van de …