zondag , 27 september 2020
Home / Aangenaam Verzorgd / IJsselland Ziekenhuis rookvrij met ingang van 1 januari 2019
A. van Wijk (l) en H. Bouts (r) informeren een bezoeker.

IJsselland Ziekenhuis rookvrij met ingang van 1 januari 2019

Op naar een rookvrije generatie! In navolging van diverse andere ziekenhuizen in de regio is met ingang van 1 januari ook het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel rookvrij. Als rookvrij ziekenhuis willen we een gezonde levensstijl stimuleren voor medewerkers, patiënten en bezoekers, en hen een aangename werk- en verblijfsomgeving bieden. Het ziekenhuis als ook het terrein van het IJsselland Ziekenhuis is daarom per 1 januari 2019 volledig rookvrij.

Rookvrij in de praktijk
Rondom het IJsselland Ziekenhuis is een rookvrije zone ingesteld voor de terreinen, de parkeergarage en de aanloopgebieden naar de ingangen. De rookvrije zone op ons terrein is te herkennen aan blauwe lijnen, borden en grondstickers. Met ingang van 1 januari 2019 mogen patiënten, bezoekers, medewerkers, leveranciers en overige passanten in de rookvrije zone niet meer roken. Roken mag alleen nog buiten het ziekenhuisterrein. In de aanloop naar IJsselland rookvrij zijn de overdekte abri’s nabij de ingangen onlangs al verwijderd; de abri aan de Rotterdamse zijde is omgevormd tot rookvrije Kiss & Ride-gelegenheid.

In gesprek
‘Bent u al op de hoogte van ons rookvrij-beleid?’ Met deze vraag gingen bestuurder Albert van Wijk en hoofd facilitaire dienst, Hans Bouts, op woensdag 2 januari vriendelijk in gesprek met de mensen die het ziekenhuis bezochten of verlieten. Ze deelden rolletjes pepermunt uit en vertelden waarom het ziekenhuis het zo belangrijk vindt dat er op het terrein niet meer wordt gerookt. Veel mensen bleken al op de hoogte en vonden het een goed initiatief.

Albert van Wijk: ‘We vinden roken in en rondom ons gebouw niet wenselijk, we werken liever mee aan gezondheid. Iedereen zou het ziekenhuis moeten kunnen betreden of verlaten zonder door de rook heen te moeten. Denk bijvoorbeeld aan ouders met kleine kinderen, of mensen met longproblemen. Om geen overlast te veroorzaken voor onze niet-rokende patiënten, bezoekers en medewerkers hopen we van harte dat iedereen zich aan ons rookvrij-beleid houdt.’

De komende weken is de beveiliging extra alert op IJsselland rookvrij. Daarnaast zullen studenten, herkenbaar aan een hesje Rookvrije generatie, de komende anderhalve week op het terrein mensen attenderen op ons rookvrij-beleid.

Meer informatie
Bezoek onze website: www.ysl.nl, zoekwoord ‘ rookvrij’. Hier vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden over IJsselland rookvrij.

Bekijk ook

Senioren veilig op pad met nieuwe slimme heupairbag

Na vijf jaar ontwikkeling is Wolk, de heupairbag voor kwetsbare senioren, op de Nederlandse markt …