dinsdag , 20 februari 2018
Home / Talent Ontwikkeld / Jochem Myjer ambassadeur van nieuwe Moeder- en Kindcentrum Alrijne Ziekenhuis

Jochem Myjer ambassadeur van nieuwe Moeder- en Kindcentrum Alrijne Ziekenhuis

Leiderdorp – De Leidse komiek (en kinderboekenschrijver) Jochem Myjer is vanaf nu ambassadeur voor het nieuwe Moeder- en Kindcentrum van Alrijne Ziekenhuis. De komende jaren heeft hij zijn naam en gezicht verbonden aan dit centrum met onder meer een prachtig verbouwde Kind- en Jeugdafdeling en een vernieuwde afdeling Verloskunde.

Kleinschalig en gezinsgericht
Het Moeder- en Kindcentrum is vanmiddag (op de locatie Leiderdorp) officieel geopend door de burgemeester van Leiderdorp, mevrouw L. Driessen. Daarbij werd ze geassisteerd door Charlotte (4) en Thijmen (4). Het Moeder- en Kindcentrum bestaat uit een aantal afdelingen: de Kind en Jeugdafdeling, kraamsuites, verloskamers, couveusesuites- en zaal en de poliklinieken Verloskunde en Kind en Jeugd.
Vrouwen die zijn bevallen gaan of direct naar huis of verblijven in een kraamsuite, waarbij voor de partner de mogelijkheid bestaat om te blijven slapen. De zorg van het Moeder- en Kindcentrum van Alrijne is gezinsgericht in een kleinschalige en huiselijke omgeving. Ook wel Family Centered Care genoemd.

Jochem Myjer
Jochem Myjer verbindt zijn naam heel bewust aan het Moeder- en Kindcentrum van Alrijne Ziekenhuis: “Ik voel mij als Leienaar zeer verbonden met de Alrijne Ziekenhuizen omdat mijn beide kinderen er geboren zijn. Als kind is het absoluut niet leuk om in een ziekenhuis te verblijven en dat geldt zeker ook voor de moeder, vader, partner en andere gezinsleden. Daarom is het zó belangrijk dat het Moeder- en Kindcentrum er is: hier wordt een zo huiselijk mogelijke sfeer gecreëerd waardoor het ziekenhuisbezoek wat minder heftig wordt. Ik ben ontzettend trots op het ambassadeurschap en zal de komende jaren waar mogelijk mijn steentje bijdragen.”
Marja Ho-Dac, lid van de Raad van Bestuur, is zeer vereerd met het ambassadeurschap van Jochem Myjer: “Hij spreekt ontzettend aan bij jong en oud en hij sluit goed aan bij wat wij willen uitstralen als ziekenhuis zoals gastvrijheid en gezinsgerichtheid. Het feit dat hij voor ons ambassadeur wil zijn, vind ik geweldig. Ik denk dat hij een heel mooi visitekaartje is voor ons Moeder- en Kindcentrum.”

Opnames
Alle klinische opnames (kind/jeugd, zwangeren) en bevallingen vinden nu in Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp plaats. Voor dagopname, zoals het verwijderen van keelamandelen of het plaatsen van buisjes in de oren kunnen kinderen terecht op de locaties Leiderdorp, Leiden en Alphen aan den Rijn. Poliklinische zorg vindt plaats op de locaties Leiderdorp, Leiden, Alphen aan de Rijn en Katwijk.

Open huis
Alrijne Ziekenhuis houdt morgen, op zaterdag 12 november, open huis in het nieuwe Moeder- en Kindcentrum op locatie Leiderdorp. Zwangeren, kinderen en hun ouders, en andere belangstellenden zijn tussen 10.00 en 14.00 uur van harte welkom om de nieuwe Kind en Jeugdafdeling en de vernieuwde afdeling Verloskunde te komen bekijken. Er zijn allerlei activiteiten voor jong en oud. Ook is er een meet and greet met Jochem Myjer te winnen, evenals gesigneerde boeken van zijn hand en DVD’s van zijn vorige show Even geduld Aub! De eerste 200 mensen krijgen een goodie bag aangeboden.

Bekijk ook

De Sint Maartenskliniek heeft René Penning de Vries benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht.

Hij neemt de voorzittersrol over van Mike Leers, die afscheid neemt vanwege het verstrijken van …