zondag , 23 september 2018
Home / Bijzonder Zorgnieuws / “Mobiele zorgbus” voor zieke kinderen als doel van Kerstactie voor Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis

ROTTERDAM – Een mooie traditie krijgt een vervolg. Op donderdag 7 december start de jaarlijkse kerstcampagne ‘Lichtjes voor Sophia’ voor het Sophia Kinderziekenhuis. Als feestelijke start vindt Sophia’s got Stars plaats in de hal van het Sophia, waarbij patiëntjes hun beste beentje voor zetten om hun talenten te tonen aan het publiek. In de jury o.a. danser Timor Steffens.

Aansluitend zal nieuwe wethouder voor Onderwijs, Jeugd en Zorg in Rotterdam, Sven de Langen samen met dhr. Henk Visser, oud Directeur van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis, de lichtjes aansteken van de 25-meter hoge kerstboom die is geplaatst voor het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Men steunt het Sophia Kinderziekenhuis door in de decembermaand symbolisch een lichtje in deze boom te kopen.

Lichtjesactie 2017 voor de Sophia Zorgbus
Dit jaar wordt de opbrengst van de Lichtjes besteed aan de “Sophia Zorgbus”. Dit is een mobiel onderzoekslaboratorium die in heel Nederland langsgaat bij kinderen die moeilijk naar het Sophia Kinderziekenhuis kunnen komen door bijvoorbeeld een ernstig trauma, lichamelijke en/of verstandelijke beperking. De bus zal als eerste ingezet worden voor onderzoek bij kinderen met autisme.

Als vertegenwoordiger van de pers bent u van harte welkom om aan te sluiten bij deze middag. Wij hopen u te mogen verwelkomen. U kunt zich aanmelden via cseijkens@vriendensophia.nl

16.00 uur – Sophia’s got Stars in de centrale hal van het Sophia Kinderziekenhuis (Wytemaweg 80, 3015 CN, Rotterdam)
Met een spetterend optreden van danser Timor Steffens, finalist van de Voice of Holland

ca 17.15 uur – Aansteken van de kerstboom voor de hoofdingang (Wytemaweg 80, 3015 CN, Rotterdam) van het Sophia Kinderziekenhuis
Nieuws:Timor Steffens zal tijdens dit moment bekend maken ambassadeur van het Sophia Kinderziekenhuis te worden.

Aansluitend bent u welkom bij een borrel rondom de kerstboom waarbij de glühwein, warme chocolademelk en erwtensoep niet zullen ontbreken. Er zijn dan tevens woordvoerders vanuit het ziekenhuis aanwezig om u te woord te staan.

Voor meer informatie en het kopen van lichtjes www.lichtjessophia.nl

Een link naar een filmpje dat we speciaal voor deze actie hebben gemaakt:

FocusCura kiest voor sleutelkluisje mét Nederlands SKG-keurmerk

Zorginnovatiebedrijf FocusCura reageert met nieuw sleutelkluisje op een lang gekoesterde wens van veel zorgorganisaties. De …