vrijdag , 24 november 2017
Home / Aangenaam Verzorgd / Nieuwe heup volgens modernste techniek
Jan Ruitenberg: “Na de operatie had ik de pijnstillers niet nodig! Ik had het veel eerder moeten doen.”

Nieuwe heup volgens modernste techniek

Jaarlijks wordt in Nederland circa 23.000 keer een nieuw heupgewricht geplaatst bij een patiënt. De meest effectieve behandeling van heupslijtage is een nieuwe heup. Met de specialisatie van de ‘voorste benadering’ biedt de maatschap orthopedie van Ziekenhuis St Jansdal patiënten alle opties voor het laten plaatsen van een heupprothese.

Veel inwoners denken dat zij voor deze moderne techniek moeten uitwijken naar gespecialiseerde klinieken. Soms denken zij dat je hiervoor naar het buitenland moet. Dat hoeft beslist niet want de orthopeden van het St Jansdal gebruiken deze techniek al jaren en hebben al honderden mensen succesvol geopereerd met deze zogenaamde voorste benadering.

Kenmerkend is een sneller herstel met minder pijn vergeleken met de traditionele typen heupoperaties. Andere benamingen voor deze manier van benaderen zijn: de Franse methode, de ASI (Anterior Supine Intermuscular) methode of modified Smith Peterson benadering. De laatste jaren is er veel aandacht voor de manier waarop heupoperaties worden uitgevoerd. Nu er steeds betere prothesen op de markt verschijnen, met minder slijtage van de bewegende delen, wordt duidelijk dat de gekozen chirurgische techniek een belangrijk deel van het eindresultaat bepaalt.

“Wij kiezen de beste prothese, maar de patiënt moet na een operatie ook soepel in beweging kunnen komen. Alle technieken zijn uitstekend, laat ik dat voorop stellen”, geeft orthopedisch chirurg Roy Brokelman aan. “Op de lange termijn is er bovendien geen verschil in het eindresultaat. Bij de voorste benadering plaatst de orthopeed het heupgewricht vanaf de voorzijde, tussen de spiergroepen van het bovenbeen door. Deze spieren liggen meer aan de voorzijde van de heup, vandaar de benaming voorste benadering. Tijdens de operatie worden de spieren rond de heup opzij gehouden. De spier wordt dus niet losgesneden.”

Heeft u vragen over het plaatsen van een nieuwe heup of over de voorste benadering? Kijk dan op de website: www.heupoperatie-stjansdal.nl. Hier vindt u ook de meest gestelde vragen.

Van de 340 heupprothesen die jaarlijks in het St Jansdal worden geplaatst, gaan er meer dan honderd via de voorste benadering. Patiënten kunnen rekenen op uitstekende kwaliteit en service, de veiligheid van een ziekenhuis en de geborgenheid van St Jansdal.

Bekijk ook

MedApp 100.000 downloads: opmars naar de ziekenhuismarkt

Het juist innemen van medicatie is van levensbelang, maar meerdere medicijnen en verschillende innamemomenten maken …