vrijdag , 24 november 2017
Home / Bewust Genieten / Op stage met Ali B, Karin Bloemen en Natasja Froger bij topkankeronderzoekers

Op stage met Ali B, Karin Bloemen en Natasja Froger bij topkankeronderzoekers

Karin Bloemen zingt over immunotherapie, Ali B opereert live & Natasja Froger geeft les

Voor Sterren Stage – een initiatief van KWF en European Cancer Organisation (ECCO) – lopen Ali B, Natasja Froger en Karin Bloemen stage bij topkankeronderzoekers. Hun opgedane kennis delen ze op een begrijpelijke manier op maandag 30 januari in RAI Amsterdam. Sterren Stage is online te live volgen en interactief, waarbij er gelegenheid is vragen te stellen aan de toponderzoekers en BNers. De presentatie is tijdens Sterren Stage in handen van Dennis Weening en Ruud Feltkamp.

Ali B: “Tijdens Sterren Stage ga ik live op het podium opereren. Ik ga op zoek naar oplichtende cellen in het menselijk lichaam. Dit zijn tumorcellen die ik vervolgens zal verwijderen via een speciale camera.”

Karin Bloemen gaat op stage bij het NKI, het onderzoeksinstituut van het Antoni van Leeuwenhoek. Karin:“Twee knappe koppen gaan me uitleggen hoe ons eigen lichaam de strijd aan gaat met kanker. Door de inzet van ons eigen immuunsysteem. Mijn stageverslag vat ik als samen in een lied.” Dit wordt waarschijnlijk werelds eerste lied over immunotherapie.

Je zou zeggen dat suiker niet goed voor je is. En radioactiever suiker al helemaal niet. Maar wat nou als je met radioactieve stoffen en suiker kan vaststellen waar ziekmakende cellen in het lichaam aanwezig zijn? Natasja Froger: “Ik ga me in het UMC Utrecht onderdompelen in deze zoete stof en ik doe tijdens Sterren Stage verslag van mijn bevindingen.”

De BN’ers lopen mee met de onderstaande toponderzoekers:
· Prof. dr. Ton Schumacher, immunoloog bij het NKI-AVL
· Prof. dr. John Haanen, medisch oncoloog bij het NKI-AVL
· Prof. dr. Marnix Lam, nucleair geneeskundige bij UMC Utrecht
· Prof. dr. Paul van Diest, patholoog bij UMC Utrecht
· Prof. dr. Go van Dam, chirurg bij UMC Groningen
· Prof. dr. Hans Langendijk, radiotherapeut bij UMC Groningen

Tijdens de Sterren Stage vertellen de topsprekers op een concrete en een begrijpelijke manier over hun innovatieve oncologische projecten. Daarnaast beantwoorden ze allerlei vragen van het aanwezige publiek, van mensen die online meekijken en van de BN’ers. De kans om op een informele manier in gesprek te gaan met topwetenschappers over complexe onderwerpen rond kanker en antwoord te krijgen op je vragen.

Bestel de laatste kaarten of kijk online mee
Wil je dit unieke evenement ook meemaken? Er zijn nog een slechts een aantal kaarten voor dit speciale middag vullende programma. De kaarten kosten slechts € 6,50 per stuk en zijn inclusief een pauzedrankje. Online meekijken kan ook. Kaartjes en inschrijven voor de online registratie kan hier.

Bekijk ook

Dementerenden in beweging met Kompasrollator

Spelontwikkelaar Zorg met Ballen lanceert de ‘Kompasrollator’; een interactief spel dat mensen met dementie stimuleert …