vrijdag , 24 november 2017
Home / Bewust Genieten / Studenten Noorderpoort laten dromen uitkomen

Studenten Noorderpoort laten dromen uitkomen

Vijf studenten van Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal laten op donderdag 11 mei dromen van kinderen met een verstandelijke beperking uitkomen in Theater Geert Teis in Stadskanaal.

Vijf studenten van Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal laten op donderdag 11 mei dromen uitkomen in Theater Geert Teis in Stadskanaal. Tijdens de speciale avond zorgen de studentes ervoor dat dromen en wensen van leerlingen van de Meidoornschool worden verwezenlijkt.

De leerlingen van de Meidoornschool zijn allen kinderen met een verstandelijke beperking en zijn zeer moeilijk lerend. Deze leerlingen werken samen met de studenten van Noorderpoort om een mooie avond neer te zetten in Theater Geert Teis. Als verrassing gaan er ook een paar gastartiesten optreden. ‘De kinderen die meedoen aan dit project zitten vol met dromen en die gaan wij laten uitkomen,’ aldus Annika Tieben, één van de studenten van projectgroep Droom. ‘Het belooft een avond te worden vol spektakel!’

Projectgroep Droom
De studenten van projectgroep Droom volgen de opleiding Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg, niveau 4, bij Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal. Deze project groep is ontstaan tijdens activiteitenweek StArtshot, een week vol burgerschapsactiviteiten die begin februari georganiseerd werd voor studenten van Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal.

Gedurende de activiteitenweek StArtshot werden voor eerste- en tweedejaarsstudenten van opleidingen in de richting zorg, techniek en zakelijke dienstverlening diverse burgerschapsactiviteiten georganiseerd. Het doel van StArtshot 2 was om te achterhalen hoe men om zou moeten gaan met lastige situaties.

Toegangskaarten voor de theatervoorstelling
De theatervoorstelling van projectgroep Droom wordt op donderdag 11 mei georganiseerd in Theater Geert Teis. De dromen worden verwezenlijkt vanaf 19.00. Kaarten kosten €5,- en zijn te reserveren via projectgroepdroom@gmail.com of via naar 0599-612501.

Bekijk ook

Dementerenden in beweging met Kompasrollator

Spelontwikkelaar Zorg met Ballen lanceert de ‘Kompasrollator’; een interactief spel dat mensen met dementie stimuleert …