vrijdag , 24 november 2017
Home / Bewust Genieten / Wandelfestijn voor Type 1 Diabetes keert terug naar Zeist
Veranderingen bij insulinepomptherapie

Wandelfestijn voor Type 1 Diabetes keert terug naar Zeist

Op zaterdag 4 juni stroomt Slot Zeist voor de tweede keer vol met mensen voor JDRF One Walk. Het wandelevenement heeft één doel: stappen zetten voor een wereld zonder Type 1 Diabetes. De dag wordt georganiseerd door JDRF Nederland, onderdeel van het wereldwijde JDRF: grootste financierder van onderzoek naar T1D ter wereld.

Centraal tijdens het evenement staat de symbolische wandeling van ongeveer 3 kilometer rondom het slot. Iedereen die mee wil lopen kan zich aanmelden. Deelnemers laten zich in de periode voorafgaand aan 4 juni door vrienden, familie en kennissen sponsoren op hun eigen actiepagina.

Sport en spel, voor jong en oud

Jong en oud kan zich vermaken op de leuke en gezellige dag. Hoogtepunten van de dag zijn de voetbalclinic van Hanky Leatemia en een Catwalkshow speciaal voor kinderen met T1D. Ook is er live muziek en volop sport- en spelactiviteiten, zoals een 14 meter lange stormbaan. Daarnaast is er een theatersportworkshop, een grote informatiemarkt en een vragensessie met topwetenschappers over T1D.

Aan het eind van het evenement wordt een loterij gehouden met 100 prijzen, van een zweefvlucht tot zaklampen, kaarsenpakketten en knuffels – voor 2 euro per lot kunnen deelnemers van tevoren kans maken op deze prijzen en zo bijdragen aan een wereld zonder diabetes type 1.

De gehele dag is vrij toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is. Meer informatie over het evenement en deelname opgeven kan via www.jdrfwalk.nl

Over Type 1 Diabetes

In Nederland hebben circa 150.000 mensen T1D, waaronder 15.000 kinderen en jongvolwassenen. T1D is een auto-immuunziekte met levenslang ingrijpende gevolgen. Bij T1D maakt het lichaam onvoldoende insuline aan waardoor de bloedglucosespiegel niet meer wordt geregeld. Hierdoor ontstaat het risico op ernstige complicaties zoals hart-, oog en nieraandoeningen, zenuwbeschadigingen en beroertes. Mensen met T1D moeten constant, nauwlettend hun bloedglucosespiegel in de gaten houden en dagelijks meerdere malen insuline-injecties toedienen, of moeten 24/7 een insulinepomp aan het lichaam dragen.

Over JDRF

JDRF is wereldwijd de leidende organisatie als het gaat om wetenschappelijk onderzoek naar het genezen, voorkomen en behandelen van Type 1 Diabetes (T1D). Sinds de oprichting in 1970 heeft JDRF ruim 1,9 miljard dollar aan T1D-onderzoek gefinancierd in 27 landen, waarvan meer dan 20 miljoen euro in Nederland. Hiermee heeft JDRF bijgedragen aan nagenoeg alle wetenschappelijke vooruitgang op het gebied van deze ziekte. Vanaf eind 2010 heeft Nederland een eigen JDRF-vestiging. Met de resultaten van vandaag draagt JDRF bij aan de hoop voor morgen. Een wereld zonder T1D. https://www.jdrf.nl/

 

Bekijk ook

Dementerenden in beweging met Kompasrollator

Spelontwikkelaar Zorg met Ballen lanceert de ‘Kompasrollator’; een interactief spel dat mensen met dementie stimuleert …